Meta Description Nasıl Yazılır?

Meta Description Nasıl Yazılır? Bu yazımda size Meta Description hakkında bilgi vermek istiyorum. Site kullanımda, Seo nasıl önemli bir yer kaplıyorsa, bunun devamı olarak Meta Description da site sağlığı için o derece önemlidir.

Sitenizi yayına hazır hale getirdikten sonra meta taglarınızı oluşturup, elde ettiğiniz kodu sitenizin şablonu (Tema) içindeki kodların <Head> ile başlayan koddan sonra yapıştırıp kaydetmeniz yeterlidir. Meta Taglarınızı wmaraci.com sitesinin  Meta-Tag Oluşturucu sayfasından buraya tıklayarak üretebilirsiniz.

* Şimdi Meta Description Nasıl Yazılır? Bunu anlatayım. Yukarıdaki linke tıklayarak, gittiğiniz Meta-Tag Oluşturucu sayfasında, karşınıza bu şekilde bir sayfa gelecek. Burada gördüğünüz gibi, ilk olarak ( Site Başlığı ) Kısmına sitenizin ismini yazınız. Burada yazdığınız isim, sizin Google gibi arama motorlarında gözükecek kısımdır.

* Onun altında, ( Site Tanımlaması ) kısmına ( Description ) yazılacak. Bu kısım sizin sitenizin tanıtım kısmıdır. Yani bir slogan gibi, bu benim sitem için bir örnek olursa, ( Geniş Kod Arşivi..! ) olabilir. Bu kısımda arama motorlarında site başlığınızın altında gözükecektir. Mesela; Sitene Kod Ekle ve altında Geniş Kod Arşivi..! gibi.

* Üçüncü kısım ise ( Anahtar Kelimeler ) ( Keywords ) kısmı. Bu kısımda sitenizin ne ile olduğunu yani hangi konular hakkında olduğunu arama motorlarına söyleyen kısımdır. Buraya ( Keywords ) ları yazarken en fazla 25 adet kelime yazılması yeterlidir ve kelime arasına virgülle ayrılır. Buna da bir kısa örnek verecek olursam, yine bu sitemden devam edersek şu şekilde olmalıdır. Örnek; ( Sitene kod ekle, site kodları, site kodu, hazır kodlar, ) gibi yazılır.

* Son olarak, Yazar (Author) kısmı. Burası site yazarının ismi yazılıp, alttaki oluştur butonuna tıklayıp, Meta Tag kodu oluşturulur. Yukarıda yazımın başında belirttiğim gibi oluşturulan bu kod, sitenizin ana kodları (CSS) içine <Head> kodundan sonra yapıştırılıp, kaydedilir.

Bunu nasıl yapacağını bilmeyen, kodların nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmayanlar için hemen küçük bir açıklama yapayım. Aşağıda ki resimdeki sırayı takip ederek bunu yapabilirsiniz...








EmoticonEmoticon